Turbines na fa'amauina fou le malosi o le matagi a Peretania

wps_doc_0

Ua toe maua mai e le uila afi a Peretania se aofaiga tele o le eletise mo aiga i le salafa o le atunuu, e tusa ai ma fuainumera.

Faʻamaumauga mai le National Grid i le Aso Lulu na faʻaalia ai e tusa ma le 21.6 gigawatts (GW) o le eletise na gaosia i le vaveao o le Aso Lua afiafi.

O uila afi na maua ai le 50.4% o le malosi e manaʻomia i Peretania i le va o le 6pm ma le 6.30pm, pe a masani ona maualuga le manaʻoga nai lo isi taimi o le aso.

“Oka, e le'i savili ananafi,” o le tala lea a le National Grid Electricity System Operator (ESO) i le Aso Lulu.

Aso Lulu 11 Ianuari 2023

wps_doc_1

“O lea na matou vaʻaia ai se faʻamaumauga fou o le gaosiga o le matagi e sili atu i le 21.6 GW.

“O loʻo matou faʻatali pea mo faʻamaumauga uma e oʻo mai mo ananafi - o lea e ono fetuunai teisi.Tala lelei.”

O le taimi lona lua lea i le tusa o le lua vaiaso na malepe ai le matai o le matagi i Peretania.O le aso 30 o Tesema na fa'amauina ai le fa'amaumauga i le 20.9 GW.

"I le taimi atoa o lenei taumalulu malulu, o le savili o loʻo avea ma taʻiala sili e avea ma o tatou puna malosi, faʻapipiʻi faʻamaumauga fou i lea taimi ma lea taimi," o le tala lea a Dan McGrail, pule sili o Renewable UK, le tino o fefaʻatauaʻiga mo pisinisi faʻafouina.

“O se tala fiafia lea mo le au totogi pili ma pisinisi, ona o le matagi o lo tatou puna sili ona taugofie o le eletise fou ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina e Peretania o suauʻu faʻasolosolo taugata o loʻo faʻateleina ai pili o le malosi.

"Faatasi ai ma le lagolago a tagata lautele mo le faʻafouina o loʻo oʻo foi i luga o faʻamaumauga fou, e manino lava e tatau ona tatou taumafai e faʻateleina tupe teufaafaigaluega i mea faʻafouina e faʻateleina ai lo tatou puipuiga malosi."


Taimi meli: Iuni-26-2023